Fina pita od borovnica
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Nadjev
- 390 g borovnica
- 100 g šećera
- 60 ml soka od naranče
- 4 žličice kukuruznog škroba
- 1 velika oguljena i narezana jabuka
-
Kora
- 190 g integralnog brašna
- 80 g zobenih pahuljica
- 100 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 150 g omekšanog maslaca
Priprema
Borovnice, šećer i sok od naranče kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada prokuha, kuhajte 1 minutu, a zatim miješajte još 1 minutu. Pomiješajte kukuruzni škrob s 3 žličice tople vode i dobro izmiješajte. Dodajte u smjesu s borovnicama. Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 minute dok smjesa ne bude gušća. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20x20 cm.
Pomiješajte brašno, zobene pahuljice, šećer, prašak za pecivo i cimet. Dodajte rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete krupne mrvice. 2/3 smjese rasporedite u pripremljen lim za pečenje. Pecite u pećnici 10 minuta.
Izvadite koru iz pećnice i na nju stavite punjenje od borovnica. Prekrijte s oguljenom i narezanom jabukom. Na jabuku stavite ostatak tijesta.
Pecite 35 do 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 30 minuta. Stavite u hladnjak da se hladi 3 sata prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiPita od borovnica2 h12345
-
Deserti
-
DesertiMuffini s bananom i borovnicama30 min12345
-
DesertiKolač od šljiva i badema1:20h12345
-
DesertiPita od bobičastog voća2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti