Flan od svježeg sira
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g maslaca, plus ekstra za podmazivanje
- 175 g glatkog brašna
- sol
- 2 jaja, razmućena, plus 4 ekstra (razdvojeni žumanjak i bjelanjak)
- 175 ml kiselog vrhnja
- 900 g svježeg sira
- 4 jaja, razdvojena
- 1 velika žlica svježe narezanog kopra
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite lim za pečenje promjera 20 cm s maslacem.
Stavite brašno i prstohvat soli na radnu površinu. U sredini napravite rupu i u nju stavite 2 razmućena jajeta i 150 ml kiselog vrhnja. Dodajte 175 g maslaca, razrežite na manje dijelove i rukama dodatno razmijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Mijesite tako kroz 10 minuta.
Pokrijte tijesto s krpom i ostavite sve tako na sat vremena.
Pomiješajte svježi sir s preostalim maslacem, žumanjcima, koprom i solju. U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjak dok ne bude krući, a zatim ga pomiješajte sa sirnom mješavinom.
Popunite dno lima za pečenje s tijestom. Izrežite rubove tijesta, a zatim ravnomjerno raspodijelite sirnu mješavinu po cijelom tijestu.
Po vrhu mješavine raspodijelite ostatak vrhnja i pecite u pećnici na 30 minuta.
Poslužite vruće.
Vezani recepti
-
-
DesertiVeganske čokoladne okruglice45 min12345
-
DesertiParfe od mrkve20 min12345
-
DesertiVeganski sladoled10 min12345
-
DesertiPalačinke od banane i chia sjemenki45 min12345
-
DesertiSloženac od jabuke i brusnice1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti