Flan od svježeg sira

Flan od svježeg sira

Flan od svježeg sira
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.757
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i ukusna kombinacija za šest osoba.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 g maslaca, plus ekstra za podmazivanje
  • 175 g glatkog brašna
  • sol
  • 2 jaja, razmućena, plus 4 ekstra (razdvojeni žumanjak i bjelanjak)
  • 175 ml kiselog vrhnja
  • 900 g svježeg sira
  • 4 jaja, razdvojena
  • 1 velika žlica svježe narezanog kopra

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Podmažite lim za pečenje promjera 20 cm s maslacem.

Stavite brašno i prstohvat soli na radnu površinu. U sredini napravite rupu i u nju stavite 2 razmućena jajeta i 150 ml kiselog vrhnja. Dodajte 175 g maslaca, razrežite na manje dijelove i rukama dodatno razmijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Mijesite tako kroz 10 minuta.

Pokrijte tijesto s krpom i ostavite sve tako na sat vremena.

Pomiješajte svježi sir s preostalim maslacem, žumanjcima, koprom i solju. U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjak dok ne bude krući, a zatim ga pomiješajte sa sirnom mješavinom.

Popunite dno lima za pečenje s tijestom. Izrežite rubove tijesta, a zatim ravnomjerno raspodijelite sirnu mješavinu po cijelom tijestu.

Po vrhu mješavine raspodijelite ostatak vrhnja i pecite u pećnici na 30 minuta.

Poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti