Irska torta
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Torta
- 150g omekšanog maslaca
- 100g nasjeckane tamne čokolade
- 100g šećera
- 100g smeđeg šećera
- 50g kakaa
- 180ml irskog likera Bailey's
- 170g glatkog brašna
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 3 jaja
- Čokoladna glazura
- 200g sitno sjeckane tamne čokolade
- 100ml slatkog vrhnja
- 100ml irskog likera Bailey's
- prstohvat soli
- 15g omekšanog maslaca
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C.
Zagrijte maslac, čokoladu, šećer, kakao u prahu i Bailey's. Miješajte dok se čokolada, maslac i šećer ne otope. Maknite s vatre i ostavite da se hladi 5 minuta.
U međuvremenu, namastite i pobrašnite kalup za tortu promjera 20cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade i dobro izmiješajte mikserom. Lagano umiješajte smjesu s brašnom i miksajte dok smjesa ne bude bez grudica.
Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi u kalupu 10 minuta prije vađenja.
Čokoladu, slatko vrhnje, Bailey's i sol zagrijte na laganoj vatri. Miješajte cijelo vrijeme i dodajte maslac.
Ostavite glazuru na sobnoj temperaturi dok ne bude dovoljno gusta pa prelijte preko ohlađenog kolača.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti