Kolač od jagoda i borovnica
Šareni kolač bogat voćem.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. Dva lima za pečenje promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Maslac i šećer miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaja, jedno po jedno, i nakon svakog jaja smjesu dobro izmiksajte. Dodajte mlijeko i vaniliju, a zatim brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte.
Tijesto stavite u dva kalupa. Svaki biskvit pecite 25 minuta.
Za kremu, vaniliju umiješajte u mascarpone.
Gornju stranu jednog biskvita namažite džemom i poslažite jagode.
Na jagode stavite pola kreme, a zatim na njih drugi biskvit ali tako da strana namazana džemom ide na kremu. Ostatak kreme stavite vrhu torte. Ukrasite jagodama i borovnicama.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiMuffini s bananom i borovnicama30 min12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta sa šlagom i bobičastim voćem1:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti