Kolač od smokava i meda

Smokve su jako dobar izvor dijetalnih vlakana.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- 1/2 šalice meda
- 1/4 šalice biljnog ulja
- 2 jaja
- 1/2 šalice maslaca
- naribana korica od 1 naranče
- 1.5 šalica brašna
- 1.5 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice cimeta
- 140g mascarponea
- 1/2 šalice šlaga
- 5 nasjeckanih smokava
Priprema
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za kolače promjera 20cm. Zagrijte pećnicu na 190°C.
U zdjeli pomiješajte smeđi šećer, med, ulje, jaja, maslac i naranču. U drugoj zdjeli pomiješaje brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.
Sjedinite suhe i mokre sastojke, dobro promiješajte i izlijte u kalup. Pecite 25 do 30 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da stoji oko 20 minuta.
Dok se kolač hladi izmutite mascarpone i pomiješajte sa šlagom. Premažite kolač šlagom i poredajte narezane smokve.
Isprobajte recept za zapečene smokve s limunom i medom!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiPita od smokava1:20h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiKolač od sira i borovnica1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345