Pita od smokava
Ova ukusna torta se radi bez šećera!
Vrijeme pripreme: 1:20h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 416 kcal / 1.740,54 kJ
Sastojci
- 250g sušenih smokvi
- 200g višenamjenskog brašna
- 175g maslaca
- 2 žlice vode
- 3 jaja
- 1/2 šalice vrhnja
- 2 oguljene i tanko narezane jabuke
Priprema
Smokve prelijte kipućom vodom i ostavite 1 sat da omekšaju.
Pomiješajte brašno i maslac. Postupno dodajte 2 žlice vode. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na 10 minuta. Razvaljajte tijesto (promjera 30 cm) i stavite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje promjera 23cm. Stavite u hladnjak na 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto nekoliko puta ubodite vilicom. Pecite 30 minuta. Ostavite da se hladi 10 minuta.
Ocijedite smokve i usitnite ih u blenderu.
Pomiješajte jaja i vrhnje.
Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Stavite smokve na tijesto. Rasporedite kriške jabuke. Prelijte smjesom s jajima. Pecite 45 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPita od badema i jabuka1:15h12345
-
DesertiPita od jabuka i malina1 h12345
-
DesertiKolač od jabuka i cimeta1:20h12345
-
DesertiTopla pita od jabuka i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti