Kolač s marcipanom i bijelom čokoladom
Prekrasna blagdanska čarolija!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 220 g omekšanog maslaca
- 120 g šećera
- 3 jaja
- 1 žumanjak
- korica od ½ limuna
- 250 ml amaretta
- 100 ml mlijeka
- 220 g brašna
- 40 g kukuruznog škroba
- 12 g praška za pecivo
- 40 g mljevenih badema
- prstohvat soli
- 80 g marcipana izrezanog na male kockice
- 50 g nasjeckane bijele čokolade
Glazura
- 75 g šećera u prahu
- 2 žlice amaretta
- sok od 1 limuna
Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C. Lim za pečenje namastite i pobrašnite.
Miksajte maslac sa šećerom, a zatim dodajte jedan po jedan žumanjak. Dodajte koricu limuna, amaretto i mlijeko, i dobro izmiješajte.
Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, nasjeckanu čokoladu, marcipan i mljevene bademe.
Bjelanjke i sol istucite u čvrst snijeg. Dodajte ih zajedno sa smjesom brašna u smjesu sa žutanjcima.
Pecite oko 45 minuta dok kolač ne dobije zlatno smeđu boju.
Pomiješajte sastojke za glazuru i prelijte preko ohlađenog kolača. Poslužite sa svježim voćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiLinzeri2:30h12345
-
DesertiBožićni kuglof3 h12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
-
DesertiBožićni kolač od naranče i čokolade1:20h12345
-
DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti