Linzeri
Slatki mali keksići od prhkog tijesta s marmeladom, džemom ili čak i čokoladom, omiljena su slastica u blagdansko vrijeme, a odlično izgledaju i na fotografijama jer osim zvjezdica, možete odabrati kalupe s različitim oblicima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 240g glatkog brašna
- 60g mljevenih badema
- 1 jaje
- 130g šećera
- 1/4 žličice cimeta
- 1/4 žličica soli
- 1 vanilin šećer
- 75g džema od malina
- 240g omekšanog maslaca
- šećer u prahu
Priprema
U maloj zdjeli pomiješajte brašno, bademe, sol i cimet, i stavite na stranu.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete laganu, svijetlu smjesu. Dodajte jaje i vanilin šećer i dobro izmiješajte. Dodajte mješavinu s brašnom i miješajte.
Podijelite tijesto na dva dijela, zamotajte odvojeno u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Na pobrašnjenoj površini, razvaljajte tijesto i kalupom izrežite okrugle kolačiće. Kolačiće poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 10 do 12 minuta.
Kada se kolačići ohlade, premažite jednu stranu džemom i preklopite drugim kolačićem. Prije posluživanja, kolačiće pospite šećerom u prahu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiBožićni kuglof3 h12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
-
DesertiBožićni kolač od naranče i čokolade1:20h12345
-
DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
-
DesertiBlagdanski kolač s orasima1:45h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti