Lagana torta

Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 jaja
- 240g šećera
- 240g mljevenih badema
- korica 1 limuna
- ½ žličice cimeta
- šećer u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 24cm.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte žumanjke i izmiješajte.
Pomiješajte šećer, bademe, limunovu koricu i cimet. Dodajte jaja i lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Pažljivo ulijte smjesu u pripremljen kalup za pečenje. Stavite kolač u pećnicu i pecite oko 30 minuta.
Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345