Linzer torta
Dugotrajna priprema se na kraju itekako isplati. Uživajte!
Vrijeme pripreme: 5 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g višenamjenskog brašna
- 150 g mljevenih badema
- 100 g šećera
- 110 g smeđeg šećera
- žličica cimeta
- prstohvat soli
- 225 g maslaca
- 2 jaja
- naribana limunova korica
- 450 g džema od malina
- šećer u prahu
Priprema
Pomiješajte brašno, bademe, šećer, cimet i sol. Dodajte omekšani maslac i miksajte. Dodaj jaja i limunovu koricu, i dobro promiješajte. Podijeliti tijesto u četvrtine. Pokrijte i držite u hladnjaku 3 do 4 sata. Dva dijela tijesta iz hladnjaka razvaljajte kako bi pokrila dno i rubove kalupa. Izlijte džem. Neka džem bude oko 1 cm ispod razine tijesta.
Ostatak tijesta razvaljajte i izrežite na trakice. Trakice poslažite na vrh torte. Bjelanjcima premažite trakice i pospite komadićima badema. Pecite na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta ili dok kora ne postane boje šampanjca. Ohladite u potpunosti. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiMedovik2 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
DesertiČokoladna torta s kestenom1 h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti