Mliječni kolač

Mliječni kolač

Mliječni kolač
  • Objavljeno: Utorak, 10.04.2018.
  • Broj pregleda: 1.946
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Isprobajte lagani i mekani mliječni kolač koji se topi u ustima!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Zagrijte pečnicu na 170°C. u posudi izmiješajte margarin i šećer, a kad smjesa bude glatka, dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Lagano dodajte jedno po jedno jaje i dobro ih umutite.
  2. U drugoj posudi izmiješajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte ekstrakte limuna i vanilije te limunovu koru. U kremastu smjesu lagano dodavajte smjesu sa brašnom i dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine, pritom pazeći da vam ne ostanu grudice u smjesi.
  3. U kalup za pečenje promjera 25 cm (možete koristiti kalup za kuglof) stavite maslac i brašno ili papir za pečenje pa izlijte smjesu. Dobro ju protresite rukama kako ne bi ostali mjehurići i stavite da se peće 40-ak minuta, provjerite čačkalicom je li kolač gotov.
  4. Kolač izvadite iz kalupa i prospite šećerom u prahu ili umutite šlag pa u kombinaciji sa suhim voćem ukrasite po želji. Narežite i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti