Paprene kruške i slatke borovnice

Slatko, slasno, papreno i neodoljivo!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 kruške
- 2 velike žlice svježe istisnutog soka od limuna
- 15 g maslaca, rastopljenog
- 150 g borovnica
- 50 g smeđeg šećera
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 ° C.
Ogulite kruške, izrežite ih na polovice uzdužno i izvadite jezgre. Premažite ih sa sokom od limuna kako bi se spriječilo tamnjenje.
Izrežite četiri kvadrata folije, svaki dovoljno velik da se u njega mogu zamotati kruške, a zatim ih premažite s rastopljenim maslacem. Stavite 2 polovice kruške na svaku foliju, odrezanu stranu okrenite prema gore. Skupite foliju oko njih kako bi ih zadržali na istoj razini.
Pomiješajte borovnice i šećer zajedno te ih žlicom nanesite na kruške. Pospite s crnim paprom.
Zamotajte foliju preko njih, a zatim ih pecite u pećnici na 20-25 minuta.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiMuffini s bananom i borovnicama30 min12345
-
DesertiPalačinke s borovnicama i vanilijom20 min12345
-
DesertiPalačinke od borovnica20 min12345
-
DesertiMuffini od borovnica i maka45 min12345
-
DesertiMuffini od banane i zobi45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345