Pečene jabuke s medom i limunom

Isprobajte i uživajte!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 4 jabuke pogodne za kuhanje
- 1 velika žlica meda
- ribana korica i sok od 1 limuna
- 25 g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Izvadite jezgre od jabuke, ostavljajući ih u cjelini. S oštrim nožem, izrežite linije kroz kožu jabuke u intervalima te ih zatim stavite u lim za pečenje ili vatrostalnu zdjelu.
Pomiješajte med, koricu limuna i sok od limuna te maslac.
Uz pomoć žlice napunite jabuke smjesom koju ste napravili i pokrijte lim ili zdjelu s folijom ili poklopcem.
Pecite 40-45 minuta, taman dok jabuke budu mekane.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiJesenski muffini s bundevom i jabukom1 h12345
-
DesertiTorta od jabuka1 h12345
-
Deserti„Otrovne“ jabuke25 min12345
-
DesertiLagani kolač od limuna1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345