Lagani kolač od limuna

Lagani kolač od limuna

Lagani kolač od limuna
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj lagani kolač s limunom i voćem jednostavan je i ukusan desert bez glutena i dodatnog šećera.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

 

  • 130 g bademovog brašna
  • 130 g zobenog bezglutenskog brašna
  • 4 dl kokosovog ulja
  • 3 žlice javorovog sirupa

 

Krema

 

  • 3 jaja
  • 110 g meda
  • 1 dl iscijeđenog svježeg soka od limuna
  • 6 dl kokosovog ulja
  • naribana korica limuna
  • svježe bobičasto voće (za dekoraciju)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 C. U posudi pomiješajte brašno, kokosovo ulje i javorov sirup dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U pleh veličine 23x4 cm stavite papir za pečenje i izlijte smjesu. Biskvit probušite vilicom i stavite peći 10-12 min dok ne porumeni.
  3. Umutite jaje pa dodajte med i naribanu koricu od limuna. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se krema malo ne stisne. Pomalo dodajite kokosovo ulje i limunov sok i nastavite kuhati dok se počne pjeniti.
  4. Procijedite kremu kroz sito kako biste se riješili velikih komada. Kremu možete spremiti u staklenku i staviti u hladnjak jer će se brzo stvrdnuti.
  5. Kremu izlijte na biskvit i izravnajte. Ukrasite s bobičastim voćem, razrežite i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti