Torta od jabuka

Torta od jabuka

Torta od jabuka
  • Objavljeno: Utorak, 26.11.2019.
  • Broj pregleda: 3.054
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tortu pospite šećerom u prahu i poslužite toplu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 4 jabuke
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • 75 g lješnjaka
  • 75 g grožđica
  • 1 žličica cimeta
  • 2 žličice limunova soka
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Jaja miksajte sa šećerom 3 do 4 minute, dodajte mlijeko i ulje, i dobro izmiješajte. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto.
  2. Ogulite jabuke i naribajte ih. Dodajte u tijesto s grožđicama, cimetom i prstohvatom soli.
  3. Dodajte nasjeckane orahe. Prašak za pecivo rastopite u 2 žličice soka od limuna i dodajte u tijesto.
  4. Papirom za pečenje obložite kalup za tortu.
  5. Izlijte tijesto i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 40 do 45 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti