Peciva punjena pekmezom
 
    - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 750g višenamjenskog brašna
- 140g šećera
- 7g kvasca
- 330ml mlakog mlijeka
- 2 jaja
- 150g rastopljenog maslaca
- 1/2 šalice pekmeza jagoda
- 1 šalica šećera
- 100g rastopljenog maslaca
- 2 žličice cimeta
Priprema
Pomiješajte brašno i šećer. Kvasac stavite u mlijeko i pustite da odstoji nekoliko minuta. U mlijeko s kvascem dodajte jaja i rastopljeni maslac. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
 
 Mijesite tijesto 8 do 10 minuta, a zatim ga malo nauljite i stavite natrag u zdjelu. Pokrijte s plastičnom folijom i ostavite da odstoji 1 sat ili dok ne postane dvostruko veće.
 
 Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite i pobrašnite 2 lima za pečenje.
 
 Izmijesite tijesto i podijelite ga na 12 ili 16 manjih peciva. Tijesto oblikujte u kuglice. S donje strane pritisnite kuglicu palcem, a udubljenje popunite s pekmezom. Provjerite ima li dovoljno tijesta da prekrije pekmez. 
 
 Peciva poslažite na lim za pečenje. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu dok se ne udvostruče.
 
 Peciva pecite 10 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Rastopite maslac. Šećer pomiješajte s cimetom.
 
 Vruća peciva premažite rastopljenim maslacem, a zatim ih uvaljajte u šećer i cimet. Poslužite ih vruća.
 Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiCimet rolice1:30h12345
- 
                DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
- 
                DesertiFrancuski kroasani2 h12345
- 
                DesertiPeciva s brusnicama2 h12345
- 
                DesertiTopla peciva sa sušenim voćem2 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    