Peciva s grožđicama

Topla peciva koja će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 / 4 šalice šećera
- 1 / 2 šalice toplog niskomasnog mlijeka
- 2 1 / 2 šalice glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 50g maslaca
- 1 jaje
- 3 / 4 šalice grožđica
Priprema
Pomiješajte kvasac, šećer i mlijeko. Poklopite i stavite na toplo mjesto 10 minuta.
Brašno i sol stavite u zdjelu. Dodajte maslac i izmiješajte. Napravite rupu u sredini, dodajte smjesu kvasca, 1 / 4 šalice tople vode, jaje i grožđice. Dobro izmiješajte. Poklopite i stavite na toplo mjesto na 1 sat.
Prethodno zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu. Mijesite 5 do 8 minuta. Oblikujte 12 loptica. Stavite loptice na nauljen lim za pečenje. Poklopite i stavite na toplo 45 minuta ili dok loptice ne postignu dvostruku veličinu.
Pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite 15 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiCimet rolice1:30h12345
-
DesertiKroasani od Nutelle i banane2 h12345
-
DesertiFrancuski kroasani2 h12345
-
DesertiPeciva s brusnicama2 h12345
-
DesertiTopla peciva sa sušenim voćem2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345