Topla pita od jabuka i badema
Potpuno drugačija i neodoljivo ukusna!
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 175g višenamjenskog brašna
- 75g omekšanog maslaca
- 25g mljevenih badema
- 25g smeđeg šećera
- 1 žumanjak
- 1 žlica hladne vode
-
Preljev i punjenje
- 115 g višenamjenskog brašna
- 55g omekšanog maslaca
- 50g šećera
- 50g nasjeckanih badema
- 675g naribanih jabuka
- 3 žlice grožđica
- šećer u prahu
Priprema
Miješajte brašno i maslac dok ne dobijete fine mrvice. Umiješajte mljevene bademe i šećer. Umutite žumanjak i vodu, i dodajte u suhe sastojke. Miješajte dok ne dobijete mekano tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 20 minuta.
U međuvremenu, napravite preljev. Pomiješajte brašno, maslac, šećer i nasjeckane bademe.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini i stavite do rubova u lim za pečenje. Odrežite višak tijesta i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Stavite naribane i ocijeđene jabuke na tijesto i pospite grožđicama. Pokrijte jabuke preljevom i lagano pritisnite. Pecite 30 minuta.
Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiPita od badema i jabuka1:15h12345
-
DesertiPita od jabuka i malina1 h12345
-
DesertiKolač od jabuka i cimeta1:20h12345
-
DesertiPita od smokava1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti