Pohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama

Pohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama

Pohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.09.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kombinacija prženog kruha, kremastog slatkog namaza i svježih banana savršen je desert ili brzinski doručak.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama spaja najdraže okuse u jednom jelu - hrskavi tost izvana i topli, kremasti nadjev iznutra. Priprema je brza i ne traži puno sastojaka, a rezultat je desert koji jednako dobro odgovara za doručak ili poslijepodnevni slatki zalogaj.


TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sastojci

  • 8 kriški bijelog kruha (ili drugog, po izboru)

  • 4 žlice namaza od lješnjaka (npr. Nutella ili domaći namaz od lješnjaka, datulja i kakaa)

  • 2 banane, narezane na ploške

  • 2 jaja

  • 100 ml mlijeka

  • 1 žlica šećera

  • 1 žličica vanilin šećera

  • prstohvat cimeta (po želji)

  • maslac ili ulje za prženje

  • šećer u prahu za posipanje

Nutritivne vrijednosti

Po porciji - 1 sendvič

  • Energija: 370 kcal

  • Proteini: 9 g

  • Masti: 16 g

  • Ugljikohidrati: 47 g

  • Vlakna: 3 g

  • Prirodni šećeri: 20 g


Priprema

Priprema kruha - Na 4 kriške kruha premažite žlicu namaza od lješnjaka. Dodajte ploške banane i poklopite drugom kriškom kruha kako biste dobili sendvič.

Priprema smjese - U dubljoj zdjeli umutite jaja, mlijeko, šećer, vanilin šećer i prstohvat cimeta.

Pohanje - Sendviče umočite u pripremljenu smjesu, s obje strane. Na tavi zagrijte maslac ili ulje i pržite kruh 2–3 minute sa svake strane, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Serviranje - Poslužite još toplo, posipano šećerom u prahu ili kakaom u prahu.

Prijedlog za serviranje

Odlično se slaže uz čašu mlijeka, kavu s mlijekom ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Dodatni savjeti

  • Umjesto banana možete koristiti drugo voće (npr. borovnice, jagode ili kruške).

  • Za bogatiju teksturu, dodajte sjeckane lješnjake u nadjev.

  • Ako želite laganiju verziju, koristite integralni kruh i manje šećera u smjesi za pohanje.

  • Ako želite zdraviju verziju, sami pripremite domaći namaz od lješnjaka, datulja i kakaa.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti