Praška torta

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 bjelanjaka
- 6 žumanjka
- 150g šećera
- 115g brašna
- 25g kakaa
- 40g rastopljenog maslaca
Krema
Priprema
Miksajte žumanjke i pola šećera dok ne dobijete pahuljastu smjesu.
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg. Nastavite miksati i dodajte preostali šećer, jednu po jednu žlicu. Pažljivo umiješajte žumanjke.
Dodajte mješavinu brašna i kakaa i pažljivo izmiješajte. Umiješajte rastopljeni maslac i opet pažljivo i temeljito izmiješajte.
Ulijte smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje promjera 23 cm. Pecite na 180°C 30 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Žumanjak izmiješajte s vodom, a zatim dodajte mlijeko u prahu i opet promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, ali ne dajte da prokuha. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.
Miksajte maslac 3 do 4 minute. Polako dodajte žumanjak i kondenzirano mlijeko u smjesu. Dodajte kakao i sve dobro izmiješajte.
Izrežite tortu u tri sloja. Sloj svaki sloj namažite s kremom. Zagrijte pekmez od marelica u mikrovalnoj pećnici i premažite cijelu tortu.
Čokoladu otopite u slatkom vrhnju na laganoj vatri. Glazurom premažite cijelu tortu.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345