Rolada s jagodama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 g višenamjenskog brašna
- 20 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 30 g naribane tamne čokolade
- 4 jaja
- 60 g šećera
- 250 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- 1 šalica svježih jagoda izrezanih na kockice
- šećer u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 38x25 cm.
U zdjelu dodajte jaja i šećer. Počnite miksati na laganoj brzini i polako povećajte brzinu. Miksajte 3 do 4 minute dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i naribanu čokoladu. Dodajte jaja i sve dobro izmiješajte.
Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljen lim za pečenje i pecite 6 do 7 minuta. Pustite da se malo ohladi.
U međuvremenu, pospite šećer u prahu na čistu kuhinjsku krpu. Stavite biskvit na šećer u prahu i zamotajte u roladu zajedno s krpom.
Kada se kolač potpuno ohladi, mikserom umutite slatko vrhnje. Dodajte 2 žlice šećera i nastavite miješati mikserom dok ne dobijete čvrst snijeg.
Odmotajte roladu i ravnomjerno razmažite šlag na biskvit. Pospite s nasjeckanim jagodama. Zamotajte roladu i ohladite u hladnjaku prije posluživanja. Pospite roladu šećerom i poslužite sa svježim voćem.

Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiKolač od jagoda i badema3 h12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda2:30h12345
-
DesertiTorta od jagoda i cimeta1:30h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345