Sacher torta

Sacher torta

Sacher torta
  • Objavljeno: Petak, 13.09.2019.
  • Broj pregleda: 8.870
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Klasičan desert omiljen u mnogim domovima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 140 g maslaca
  • 160 g šećera
  • 180 g čokolade
  • 8 žumanjaka
  • 8 bjelanjaka
  • 120 g brašna
  • 1 vanilin šećer

    Glazura:
  • 100 g marmelade od marelica
  • 125 g maslaca
  • 250 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  1. Namastite i pobrašnite kalup za tortu.
  2. Rastopite čokoladu i maslac na srednje laganoj vatri i pustite da se malo ohlade. Umiješajte žumanjke i vanilin šećer u čokoladnu smjesu. Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte. Dodajte šećer i brašno i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta. Pustite da se malo ohladi, a zatim izvadite iz kalupa da se ohladi u potpunosti.
  4. Biskvit prerežite na pola. Marmeladu i žlicu vruće vode dobro izmiješajte i premažite polovice biskvita, a zatim i cijelu tortu.
  5. Za čokoladnu glazuru rastopite maslac na laganoj vatri i dodajte čokoladu. Stalno miješajte dok se čokolada ne rastopi. Kada se glazura ohladi premažite tortu.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti