Slatka čokoladna priča
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 40g tamne čokolade
- 30g kakaa
- 120ml vruće jake kave
- 70g glatkog brašna
- 30g mljevenih badema
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličica soli
- 180g smeđeg šećera
- 30ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 1/2 žlica kiselog vrhnja
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- Glazura
- 150g tamne čokolade
- 150g mliječne čokolade
- 225g kiselog vrhnja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pospite kakaom lim za pečenje promjera 18 cm.
Čokoladu, kakao u prahu i vruću kavu zagrijte na laganoj vatri i miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Pomiješajte brašno, bademe, sodu bikarbonu i sol.
U otopljenu čokoladu umiješajte šećer, maslinovo ulje, kiselo vrhnje, jaja i vanilin šećer. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Polako dodajte suhe sastojke i neprestano miješajte.
Stavite tijesto u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Ostavite da se hladi 10 minuta prije nego tortu izvadite iz kalupa.
Kada se ohladi, tortu stavite u hladnjak na sat vremena.
Na laganoj vatri istopite čokoladu za glazuru. Kada se čokolada otopi, umiješajte kiselo vrhnje. Kolač premažite ohlađenom glazurom.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti