Sočne čokoladne kocke

Pravi čokoladni raj!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g maslaca
- 200 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 80 g kakaa
- 65 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 360 g šećera
- 4 jaja
- oko 75 g lješnjaka, badema ili oraha
- Glazura
- 100 g čokolade za kuhanje
- 30 g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 30x20 cm.
Čokoladu i maslac rastopite na pari. Dodajte nasjeckane orašaste plodove. U drugoj zdjeli pomiješajte kakao, brašno, šećer i prašak za pecivo i dodajte u smjesu rastopljene čokolade. Sve dobro izmiješajte. Mikserom istucite jaja i polako ih dodajte u smjesu.
Ulijte smjesu u lim za pečenje i pecite 20 minuta. Kolač mora biti malo ljepljiv i gnjecav u sredini. Kada vidite da su površina i rubovi pečeni, izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Rastopite čokoladu i maslac, prelijte preko kolača i razmažite glazuru po cijeloj površini.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiKolač od čokolade i naranče1 h12345
-
DesertiČokoladni kolač bez maslaca45 min12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
-
DesertiBožićni kolač od naranče i čokolade1:20h12345
-
DesertiČokoladni mousse raj2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345