Speculaas

Od sada ove fine keksiće možete raditi i sami.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 180 g brašna
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 2 žličice cimeta u prahu
- 1/2 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića
- 1/2 žličice klinčića
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/4 žličice mljevenog kardamoma
- 1/4 žličice bijelog papra
- 85 g omekšanog maslaca
- 80 g šećera
- 1 žličica tamne melase
- 2 žlice punomasnog mlijeka
Priprema
Pomiješajte brašno, začine, sodu bikarbonu, sol i bijeli papar.
U zasebnoj zdjeli, izmiksajte maslac, melasu i šećer. Dodajte polovicu mješavine brašna i izradite tijesto rukama. Dodajte mlijeko i preostalo brašno i nastaviti mijesiti rukama. Tijesto zamotajte u foliju i držite u frižideru najmanje 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Oblikujte tijesto u kolačiće oblika po želji. Stavite kolačiće na lim za pečenje na 5 cm razmaka i pecite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, 15 do 18 min.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiLinzeri2:30h12345
-
DesertiBožićni kuglof3 h12345
-
DesertiBožićne čokoladne kocke50 min12345
-
DesertiBožićni kolač od naranče i čokolade1:20h12345
-
DesertiBožićni kuglof od naranče1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345