Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima

Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima

Šumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neodoljivo šumsko voće s ricotta sirom možete poslužiti kao desert ili pak lagani međuobrok.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 150 kcal / 627,60 kJ

Sastojci

  • 100 gr šumskog voća
  • 3 žlice ricotta sira
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • nekoliko badema
  • žlica meda po želji

Priprema šumskog voća s ricotta sirom i prženim bademima

1. Bademe popržite na tavi 3 do 4 minute i ostavite sa strane.

2. Šumsko voće zagrijte u mikrovalnoj na visokoj temperaturi 1 do 2 minute. Po želji možete dodati malo meda ako vam je voće prekiselo.

3. U zdjelici pomiješajte ricotta sir i malo grčkog jogurta.

4. U čašu na dno stavite veliku žlicu smjese sira i jogurta, zatim zagrijano šumsko voće i bademe te dodajte ostatak sira i jogurta.

5. Ukrasite svježim šumskim voćem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti