Torta od jabuka
Fina torta od jabuka koja će vas osvojiti.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 125 g maslaca
- 125 g šećera
- 3 jaja
- prstohvat soli
- korica od 1 limuna
- 200 g višenamjenskog brašna
- 2 žličice prašaka za pecivo
- 4 žlice mlijeka
- 4 jabuke
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup promjera 22 cm.
Miksajte maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte šećer i jedno po jedno jaje. Kada sve dobro izmiješate, dodajte limunovu koricu.
Smanjite brzinu miksera i polako dodajte brašno, prašak za pecivo i mlijeko u koje ste prethodno dodali prstohvat soli. Sve dobro izmiješajte.
Jabuke operite, ogulite i naribajte.
Ulijte tijesto u kalup. Jabuke stavite preko cijele površine kolača. Pecite 35 minuta.
Ako želite, pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Deserti
-
DesertiKuglof od jabuka12345
-
DesertiPita od badema i jabuka1:15h12345
-
DesertiPita od jabuka i malina1 h12345
-
DesertiKolač od mrkve i đumbira50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti