Kuglof od jabuka

Kuglof od jabuka

Kuglof od jabuka
  • Objavljeno: Četvrtak, 19.10.2017.
  • Broj pregleda: 15.998
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ovu poslasticu koja će sve ostaviti bez teksta!
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 438 kcal / 1.832,59 kJ

Sastojci

  • 2 jaja
  • 2 3/4 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 1/2 čajna žličica cimeta
  • 3/4 čajne žličice sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 2 1/2 šalice oguljenih i nasjeckanih Granny Smith jabuka
  • 1 čajna žličica soka od limuna
  • 1 1/2 šalica šećera
  • 1 šalica ulja
  • 2 žličice vanilije
  • 1 šalica nasjeckanih i prženih pecan oraha
  • šećer u prahu (po izboru)

Priprema

Pustite jaja da odstoje na sobnoj temperaturi 30 minuta. U međuvremenu, namastite i lagano pobrašnite kalup za kuglof promjera 26 cm.

Promiješajte brašno, cimet, sodu bikarbonu i sol. Stavite sa strane. U drugoj posudi pomiješajte jabuke s limunovim sokom.

Mikserom izmiješajte šećer, ulje, jaja i vaniliju. Nakon 2 minute dodajte smjesu brašna. Miješajte i dodajte jabuke i pecan orahe. (Tijesto će biti gusto.) Stavite tijesto u pripremljen lim za pečenje.

Pecite na 180°C oko 1 sat.

Ohladite kolač u kalupu za pečenje oko 15 minuta. Pažljivo ga uklonite iz kalupa.

Kada se ohladi, kolač pospite šećerom u prahu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti