Torta od malina i sira

Torta od malina i sira

Torta od malina i sira
  • Objavljeno: Petak, 27.05.2016.
  • Broj pregleda: 729
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kakao, maline i sir su odlična kombinacija.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 280g šećera
  • 175g maslaca
  • 3 jaja
  • 280g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 75g kakaa
  • 150ml mlaćenice
  • 1 žličica bijelog vinskog octa
  • 85g krem sira
  • 75g pirea od malina
  • 150g malina
  • Glazura

  • 200g šećera u prahu
  • 50g maslaca
  • 140 g krem sira

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20cm.

Miksajte šećer i maslac. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte polovicu u smjesu s jajima i polako izmiješajte. Pomiješajte mlaćenicu, ocat, sir i pire od malina. Dodajte pola u smjesu s jajima i ponovite postupak s mješavinom brašna i mlaćenice.

Pecite 30 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta prije nego izvadite biskvite iz kalupa.

Za glazuru, miješajte šećer i maslac dok ne dobijete kremastu smjesu, a zatim umiješajte ​sir. Jedan biskvit premažite polovicom glazure. Stavite maline i na njih drugi biskvit. Ostatkom glazure premažite tortu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti