Čokoladna torta s malinama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 225 g tamne čokolade
- 175 g maslaca
- 2 žličice vanilin šećera
- 50 g mljevenih badema
- 50 g mljevenih lješnjaka
- 2 žlice glatkog brašna
- 1/2 žličice soli
- 5 jaja
- 140 g šećera
- 3 žlice pekmeza od jagoda
- 15 malina
-
Čokoladna glazura
- 140 g tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20 cm.
Pomiješajte brašno, sol, mljevene bademe i lješnjake.
Rastopite maslac i čokoladu na laganoj vatri. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
Miksajte jaja dok ime se volumen ne udvostruči. Dodajte šećer i vanilin šećer, i miksajte još 5 minuta. Polako dodajte smjesu čokolade i maslaca. Dobro izmiješajte i dodajte smjesu s brašnom.
Tijesto podijelite u kalupe za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
Maline usitnite blenderom i umiješajte u marmeladu. Premažite jedan biskvit i preklopite drugim.
Kada slatko vrhnje prokuha, dodajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Premažite tortu glazurom i držite ju u frižideru do posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta s malinama2 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
-
DesertiPita od malina1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti