Torta od Nutelle s lješnjacima
Ukusno čokoladno zadovoljstvo!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 velika jaja
- prstohvat soli
- 65 g omekšanog maslaca
- 200g Nutelle
- 1/2 žlice ruma ili vode
- 50g mljevenih lješnjaka
- 50g nasjeckane tamne čokolade
- Glazura
- 100g lješnjaka
- 65 g slatkog vrhnja
- 1 žlica ruma
- 65 g nasjeckane tamne čokolade
- 1 žlica Nutelle
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 20 cm.
Bjelanjke i sol istucite u čvrst snijeg.
U zasebnoj zdjeli, izmiješajte maslac i Nutellu. Zatim dodajte rum, žumanjke i mljevene lješnjake. Dodajte ohlađenu, rastopljenu čokoladu. Dodajte bjelanjke i sve dobro izmiješajte.
Pecite oko 40 minuta.
Na laganoj vatri kuhajte miješajući vrhnje, rum i čokoladu. Kada se čokolada rastopi, uklonite s vatre i umiješajte žlicu Nutelle.
Kada se torta ohladi, izvadite ju iz kalupa i prelijte glazurom. Na kraju pospite lješnjacima.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
DesertiCheesecake sa čokoladom i kavom2:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti