Torta od sira sa smokvama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 bjelanjaka
- 110 g šećera
- 200 g mljevenih badema
- 60 g šećera u prahu
- 50 g brašna
Krema
- 500 mascarpone sira
- 200 ml vrhnja
- 110 g meda
- 3 žumanjka
- 60 ml amaretto likera
Ukrašavanje
- 12 smokava
- 125 g malina
- 1 žlica amaretto likera
- med
Priprema
Zagrijte pećnicu na 150°C. Namastite i pobrašnite 3 kalupa za tortu promjera 18 cm.
Istucite bjelanjke, dodajte šećer i dobro izmiješajte. Dodajte šećer u prahu, mljevene bademe i brašno. Dobro izmiješajte, podijelite u 3 kalupa za tortu i pecite 15 minuta.
Žumanjke i med miješajte na pari oko 8 minuta, a zatim miksajte dok se ne ohlade. Izmiješajte amaretto i mascarpone, a zatim dodajte ohlađene žumanjke.
Prvi biskvit namažite kremom i na njega stavite drugi biskvit. Nanesite ravnomjerno kremu i stavite treći biskvit. Cijeli kolač premažite kremom i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.
Prije posluživanja izvadite tortu iz zamrzivača i stavite u hladnjak. Operite voće i izrežite smokve na četvrtine. Prelijte voće likerom i ostavite da odstoji 15 minuta.
Rasporedite voće na vrhu, stavite malo meda i poslužite.
Smokve potiču zdravlje cijelog organizma, a stručnjaci smatraju da mogu i riješiti brojne zdravstvene probleme. Smokve se često koriste za liječenje čireva, apscesa i boli u uhu. Radi svog alkalnog svojstva, uspješno reguliraju pH tijela. Smokve su bogate flavonoidima i polifenolima, antioksidansima koji sprječavaju oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti