Torta s jagodama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g omekšanog maslaca
- 250g šećera
- 4 jaja
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 80ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 200ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
- 200g očišćenih i narezanih jagoda
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite 2 kalupa za pečenje promjera 20cm.
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu smjesu. Dodajte žlicu brašna i dobro izmiješajte. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve dobro izmiješajte mikserom. Ulijte mlijeko s vanilin šećerom i izmiješajte.
Podijelite smjesu na dva kalupa za pečenje i pecite 35 do 40 minuta.
Ostavite da se ohladi 20 minuta, a zatim izvadite iz kalupa za pečenje.
Kada se kolači ohlade, šećer u prahu i slatko vrhnje miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg.
Polovicom kreme namažite jedan biskvit i poslažite narezane jagode preko kreme. Pažljivo stavite drugi biskvit i ponovite postupak.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
Vezani recepti
-
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od jagoda i badema50 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda40 min12345
-
DesertiTorta od jagoda i cimeta1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti