Veganski čokoladni puding bez šećera
Veganski čokoladni puding bez bijelog šećera lagan je i osvježavajuć, a kremasti avokado daje mu super bogat okus koji će vas osvojiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 avokada
- 15-ak datulja
- 3 dl nezaslađenog bademovog ili kokosovog mlijeka
- 120 g nezaslađenog kakao praha
- 80 g javorovog ili agava sirupa
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema
- U šalicu ili posudu ulijte toplu vodu i natopite datulje 5-10 minuta, a nakon toga ih procijedite.
- Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu.
- Stavite u hladnjak na barem 3 sata. Prije posluživanja promiješajte, poslužite u posudicama, i ukrasite po želji. Ako želite, možete na vrh staviti prstohvat soli.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiVeganske čokoladne okruglice45 min12345
-
Deserti
-
DesertiBezglutenske kokos kuglice s tri sastojka30 min12345
-
DesertiBezglutenski čoko keksi15 min12345
-
DesertiKolač od avokada i kakaa1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti