Voćna pita
Ovaj ukusan kolač možete pripremiti s voćem po izboru.
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 20 g svježeg kvasca (ili 10 g suhog)
- 1 šalica mlakog mlijeka
- 470 g glatkog brašna
- korica 1 limuna
- 65 g rastopljenog maslaca
- 500 g jagoda (ili nekog drugog voća po izboru)
-
Nadjev
- 180 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 125 g rastopljenog maslaca
Priprema
Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 30x30 cm.
Mikserom izmiješajte žumanjke i šećer.
Pomiješajte kvasac i šećer i dodajte mlijeko. Ostavite da odstoji nekoliko minuta. Dodajte smjesu s kvascem u smjesu s jajima i dobro izmiješajte mikserom. Dodajte brašno, limunovu koricu, rastopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Ostavite tijesto da odstoji 1 sat ili dok se ne udvostruči. U međuvremenu, pripremite nadjev tako da pomiješate sve sastojke.
Stavite tijesto u lim za pečenje i ostavite da odstoji 30 minuta. Preko tijesta stavite narezane jagode i ostavite da još malo odstoji. Pospite nadjevom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiPita od jagoda3 h12345
-
Deserti
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiKolač od šljiva i badema1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti