Goveđi gulaš

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žlice ulja
- 800g govedine
- 1 ½ crvena paprika
- 1 luk srednje veličine
- 1 konzerva pelata
- 2 - 3 krumpira
- ½ žlice slatke paprike
- ½ žličice čilija
- 1 žličica kumina
- 1 žličica šećera
Priprema
Izrežite govedinu i povrće na kockice.
Govedinu stavite na zagrijano ulje i pirjajte na laganoj vatri dok sva voda iz mesa ne ispari. Dodajte luk i papriku. Miješajte nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodajte slatku papriku, kumin, čili i pelate. Sve dobro izmiješajte.
Dodajte vodu, ali samo onoliko koliko vam je potrebno da pokrije sastojke, i pustite da kuha oko 30 minuta.
Dodajte krumpir, šećer, sol i papar. Kuhajte još 30 minuta do sat vremena, ili dok meso i krumpir ne omekšaju.
Jelo gulaš potječe iz Mađarske, a izvorno se pripremalo od mesa goveda, zatim ovčetine, ali danas se koriste sve vrste mesa, obično divljači, a postoje i varijante bez mesa, kao što su gulaš od gljiva ili krumpira. Naziv gulaš potječe iz mađarske riječi za govedo, a u doslovnom prijevodu znači govedar ili pastir.
Vezani sadržaj:

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaMongolsko meso1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi odrezak s lubenicom35 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od govedine, maslina i feta sira35 min12345
-
Jela od mesaVarivo od govedine i batata8 h12345
-
Jela od mesaHavajski goveđi odrezak45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345