Mongolsko meso

Mongolsko meso

Mongolsko meso
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 01.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna marinirana govedina koju možete pripremiti kod kuće!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 230 g tanko narezane govedine
  • 2 žlice ulja
  • 2 narezane stabljike mladog luka
  • malo nasjeckanog đumbira
  • 3 protisnuta režnja češnjaka

Sastojci za marinadu

  • 1 žličica kukuruznog škroba (gustina)
  • 1 žličica umaka od soje
  • 1 žlica vode
  • 1 žličica crnog vina

Sastojci za umak

  • 3 žlice umaka od soje
  • prstohvat bijelog papra
  • 1/4 čajne žličice sezamovog ulja
  • 1 žlica šećera
  • prstohvat soli

Priprema mongolskog mesa

1. Sastojke za marinadu pomiješajte u zdjelici i dodajte govedinu. Ostavite da odstoji barem pola sata.

2. Za to vrijeme u malu zdjelicu stavite sve sastojke za umak i dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili.

3. U wok tavi zagrijte 1 žlicu ulja i stavite govedinu s marinadom. Pržite dok govedina nije na pola gotova, izvadite i ostavite sa strane.

4. Tavu vratite na vatru, stavite još 1 žlicu ulja, dodajte češnjak i đumbir te pržite dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.

5. Vratite govedinu natrag u wok i prelijte umakom te pržite još 10-ak minuta, odnosno dok govedina nije gotova. Pred kraj dodajte stabljike mladog luka i promiješajte.

6. Poslužite uz kuhanu rižu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti