Janjetina u posudi
Janjetina je jedno od tradicionalnih jela na uskrsnom stolu. Predlažemo da ove godine isprobate malo drugačiji način pripreme janjetine.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 50 dag janjećih rebara s kostima (oko 30 čistog mesa)
- 10 dag luka
- 10 dag svježe rajčice (ili 5 dag pirea od rajčice)
- 20 g ulja (četiri čajne žlice)
- 1 dag brašna (1 velika razom puna žlica)
- 1 dl bijelog suhog vina (do 12 vol. % alkohola bez ostatka šećera)
- 1 velika žlica sjeckanog lišća peršina
- prstohvat ružmarina
- 1/2 male žlice crvene slatke paprike.
Priprema:
- Janjetinu operite, izrežite na manje komade i posolite.
- U posudi na ulju propirjajte sjeckani luk i kada požuti, dodajte meso.
- Ulijte vode toliko da je meso pokriveno. Kad zakuha, dodajte crvenu papriku i ružmarin. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
- Kad je meso mekano, a tekućina ukuhala, dodajte brašno rastopljeno u dvije žlice hladne vode, rajčicu (prethodno oguljenu i očišćenu od sjemenki ili pire od rajčica) i žlicu sjeckanog lišća peršina. Promiješajte i ulijte vino.
- Kuhajte još desetak minuta.
- Poslužite uz tijesto ili krumpir.
Izvor:
dijabetes.plivazdravlje.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJanjeće okruglice s limunom30 min12345
-
Jela od mesaUkusna janjetina s caponatom35 min12345
-
Jela od mesaMediteransko povrće s janjetinom45 min12345
-
Jela od mesaJanjeći odresci u umaku od mente30 min12345
-
Jela od mesaJanjeći kotleti s koricom od đumbira30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti