Ukusna janjetina s caponatom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 češnja češnjaka
-
Caponata
- 2 žličice repičinog ulja
- 1 narezani luk
- 1 patlidžan, narezan na četvrtine
- 500g pasirane rajčice
- 1 zelena paprika, narezana na četvrtine
- 6 prepolovljenih maslina
- 2 žličice kapara
- 1 žličica nasjeckanog ružmarina
- 1 žličica balzamičnog octa
-
Janjetina i krumpir
- 4 prepolovljena mlada krumpira
- 1 žličica nasjeckanog ružmarina
- 1 žličica repičinog ulja
- 250g nemasne janjetine
- 240 g mladog špinata
- sitno nasjeckan peršin
Priprema
Narežite 2 češnja češnjaka na tanke kriške, a treći sitno naribajte za janjetinu i ostavite sa strane.
Zagrijte ulje za caponatu, dodajte luk i pržite 5 minuta. Dodajte patlidžan i pirjajte još 5 minuta. Zatim dodajte pasiranu rajčicu, masline, kapare, ružmarin i balzamični ocat. Poklopite i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 190°C.
Krumpir kuhajte 10 minuta, a zatim ga ocijedite. Pomiješajte naribani češnjak s ružmarinom i s malo crnog papra, a zatim utrljajte u janjetinu. Janjetinu i krumpire pecite u pećnici oko 20 minuta.
Za to vrijeme, na tavi ili u mikrovalnoj zagrijte špinat kako biste izbacili višak tekućine. Umiješajte češnjak u caponatu i poslužite uz janjetinu, uvaljanu u peršin, krumpir i špinat.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski odrezak s mahunama45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaTikvice punjene mljevenim mesom i sirom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti