Ukusna janjetina s caponatom

Ukusna janjetina s caponatom

Ukusna janjetina s caponatom
  • Objavljeno: Petak, 04.11.2016.
  • Broj pregleda: 295
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj zdravi ručak pripremite za manje od sat vremena.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 480 kcal / 2.008,32 kJ

Sastojci

  • 3 češnja češnjaka
  • Caponata

  • 2 žličice repičinog ulja
  • 1 narezani luk
  • 1 patlidžan, narezan na četvrtine
  • 500g pasirane rajčice
  • 1 zelena paprika, narezana na četvrtine
  • 6 prepolovljenih maslina
  • 2 žličice kapara
  • 1 žličica nasjeckanog ružmarina
  • 1 žličica balzamičnog octa
  • Janjetina  i krumpir

  • 4 prepolovljena mlada krumpira
  • 1 žličica nasjeckanog ružmarina
  • 1 žličica repičinog ulja
  • 250g nemasne janjetine
  • 240 g mladog špinata
  • sitno nasjeckan peršin

Priprema

Narežite 2 češnja češnjaka na tanke kriške, a treći sitno naribajte za janjetinu i ostavite sa strane.

Zagrijte ulje za caponatu, dodajte luk i pržite 5 minuta. Dodajte patlidžan i pirjajte još 5 minuta. Zatim dodajte pasiranu rajčicu, masline, kapare, ružmarin i balzamični ocat. Poklopite i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.

U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 190°C.

Krumpir kuhajte 10 minuta, a zatim ga ocijedite. Pomiješajte naribani češnjak s ružmarinom i s malo crnog papra, a zatim utrljajte u janjetinu. Janjetinu i krumpire pecite u pećnici oko 20 minuta.

Za to vrijeme, na tavi ili u mikrovalnoj zagrijte špinat kako biste izbacili višak tekućine. Umiješajte češnjak u caponatu i poslužite uz janjetinu, uvaljanu u peršin, krumpir i špinat.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti