Juneće šnicle u saftu

Ovaj recept za juneće šnicle u saftu donosi nevjerojatno sočno meso i aromatičan umak, čineći ga idealnim izborom za impresivan obrok.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 2:40h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ovaj recept donosi vam mekano, sočno meso koje se topi u ustima, uronjeno u bogati umak obogaćen slatkim graškom i svježim peršinom. Iako zvuči gurmanski, priprema je nevjerojatno praktična i jasna, vodeći vas korak po korak do savršenog rezultata. Nema potrebe za egzotičnim sastojcima – sve što vam treba vjerojatno već imate kod kuće.
Sastojci
- 600 g junećih šnicli (but ili odrezak)
- 1 veći luk
- 1 mrkva
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 150 g zamrznutog graška
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 3 žlice brašna
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- sol, papar po ukusu
- voda za kuhanje
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 250 g gotovog jela):
- Energija: oko 320 kcal
- Proteini: 35 g
- Masti: 15 g
- Ugljikohidrati: 10 g
- Vlakna: 2 g
- Prirodni šećeri: 3 g
Priprema
- Juneće šnicle istucite batom za meso, posolite i popaprite s obje strane. Uvaljajte ih u brašno samo s jedne strane.
- U široj tavi zagrijte ulje i pecite šnicle pobrašnjenom stranom prema dolje dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu, zatim ih okrenite i kratko pecite s druge strane. Izvadite meso na tanjur.
- Na istoj tavi prodinstajte sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu dok ne omekšaju, zatim dodajte nasjeckani češnjak i kratko prodinstajte dok ne zamiriše.
- Vratite šnicle u tavu, zalijte vodom da prekrije meso, dodajte koncentrat rajčice, posolite i poklopite. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 do 2,5 sata, povremeno okrećući meso i protresajući tavu.
- Kad je meso kuhano i omekšalo, izvadite šnicle iz tave.
- Umak (saft) u tavi smiksajte štapnim mikserom dok ne postane potpuno gladak. Ako je pregust, dodajte malo vode.
- Vratite šnicle u izmiksani saft, dodajte grašak i nastavite kuhati još 10 minuta dok se saft ne zgusne i grašak ne omekša..
Prijedlog za serviranje
Juneće šnicle u saftu poslužite uz kremasti pire krumpir i svježu salatu od rajčica i krastavaca. Posipajte jelo svježim nasjeckanim peršinom za dodatnu aromu i dekoraciju.
Dodatni savjeti
- Za bogatiji okus, u saft možete dodati i malo crnog vina ili ružmarina.
- Ako volite pikantnije, dodajte malo ljute papričice tijekom kuhanja.
- Dugo i sporo kuhanje ključno je za mekoću mesa i puninu okusa.
- Grašak je opcionalan, ali daje lijepu boju i dodatnu svježinu jelu.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPita od poriluka s mljevenim mesom1:30h12345
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPohane hrenovke u tijestu - corn dog30 min12345
-
JuheKrem juha od poriluka i krumpira40 min12345
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345