Juneće šnicle u saftu
    Ovaj recept za juneće šnicle u saftu donosi nevjerojatno sočno meso i aromatičan umak, čineći ga idealnim izborom za impresivan obrok.
            
            
                        Izvor slike: Canva                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 2:40h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Ovaj recept donosi vam mekano, sočno meso koje se topi u ustima, uronjeno u bogati umak obogaćen slatkim graškom i svježim peršinom. Iako zvuči gurmanski, priprema je nevjerojatno praktična i jasna, vodeći vas korak po korak do savršenog rezultata. Nema potrebe za egzotičnim sastojcima – sve što vam treba vjerojatno već imate kod kuće.
Sastojci
- 600 g junećih šnicli (but ili odrezak)
 - 1 veći luk
 - 1 mrkva
 - 3 režnja češnjaka
 - 1 žlica koncentrata rajčice
 - 150 g zamrznutog graška
 - 3 žlice suncokretovog ulja
 - 3 žlice brašna
 - 1 žlica nasjeckanog peršina
 - sol, papar po ukusu
 - voda za kuhanje
 
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 250 g gotovog jela):
- Energija: oko 320 kcal
 - Proteini: 35 g
 - Masti: 15 g
 - Ugljikohidrati: 10 g
 - Vlakna: 2 g
 - Prirodni šećeri: 3 g
 
Priprema
- Juneće šnicle istucite batom za meso, posolite i popaprite s obje strane. Uvaljajte ih u brašno samo s jedne strane.
 - U široj tavi zagrijte ulje i pecite šnicle pobrašnjenom stranom prema dolje dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu, zatim ih okrenite i kratko pecite s druge strane. Izvadite meso na tanjur.
 - Na istoj tavi prodinstajte sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu dok ne omekšaju, zatim dodajte nasjeckani češnjak i kratko prodinstajte dok ne zamiriše.
 - Vratite šnicle u tavu, zalijte vodom da prekrije meso, dodajte koncentrat rajčice, posolite i poklopite. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 do 2,5 sata, povremeno okrećući meso i protresajući tavu.
 - Kad je meso kuhano i omekšalo, izvadite šnicle iz tave.
 - Umak (saft) u tavi smiksajte štapnim mikserom dok ne postane potpuno gladak. Ako je pregust, dodajte malo vode.
 - Vratite šnicle u izmiksani saft, dodajte grašak i nastavite kuhati još 10 minuta dok se saft ne zgusne i grašak ne omekša..
 
Prijedlog za serviranje
Juneće šnicle u saftu poslužite uz kremasti pire krumpir i svježu salatu od rajčica i krastavaca. Posipajte jelo svježim nasjeckanim peršinom za dodatnu aromu i dekoraciju.
Dodatni savjeti
- Za bogatiji okus, u saft možete dodati i malo crnog vina ili ružmarina.
 - Ako volite pikantnije, dodajte malo ljute papričice tijekom kuhanja.
 - Dugo i sporo kuhanje ključno je za mekoću mesa i puninu okusa.
 - Grašak je opcionalan, ali daje lijepu boju i dodatnu svježinu jelu.
 
Vezani sadržaj:
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
 - 
                Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
 - 
                Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345