Juneće šnicle u saftu

Juneće šnicle u saftu

Juneće šnicle u saftu
  • Objavljeno: Četvrtak, 12.06.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj recept za juneće šnicle u saftu donosi nevjerojatno sočno meso i aromatičan umak, čineći ga idealnim izborom za impresivan obrok.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 2:40h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ovaj recept donosi vam mekano, sočno meso koje se topi u ustima, uronjeno u bogati umak obogaćen slatkim graškom i svježim peršinom. Iako zvuči gurmanski, priprema je nevjerojatno praktična i jasna, vodeći vas korak po korak do savršenog rezultata. Nema potrebe za egzotičnim sastojcima – sve što vam treba vjerojatno već imate kod kuće.

Sastojci

  • 600 g junećih šnicli (but ili odrezak)
  • 1 veći luk
  • 1 mrkva
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 150 g zamrznutog graška
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol, papar po ukusu
  • voda za kuhanje

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na jednu porciju (približno 250 g gotovog jela):

  • Energija: oko 320 kcal
  • Proteini: 35 g
  • Masti: 15 g
  • Ugljikohidrati: 10 g
  • Vlakna: 2 g
  • Prirodni šećeri: 3 g

Priprema

  1. Juneće šnicle istucite batom za meso, posolite i popaprite s obje strane. Uvaljajte ih u brašno samo s jedne strane.
  2. U široj tavi zagrijte ulje i pecite šnicle pobrašnjenom stranom prema dolje dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu, zatim ih okrenite i kratko pecite s druge strane. Izvadite meso na tanjur.
  3. Na istoj tavi prodinstajte sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu dok ne omekšaju, zatim dodajte nasjeckani češnjak i kratko prodinstajte dok ne zamiriše.
  4. Vratite šnicle u tavu, zalijte vodom da prekrije meso, dodajte koncentrat rajčice, posolite i poklopite. Kuhajte na laganoj vatri oko 2 do 2,5 sata, povremeno okrećući meso i protresajući tavu.
  5. Kad je meso kuhano i omekšalo, izvadite šnicle iz tave.
  6. Umak (saft) u tavi smiksajte štapnim mikserom dok ne postane potpuno gladak. Ako je pregust, dodajte malo vode.
  7. Vratite šnicle u izmiksani saft, dodajte grašak i nastavite kuhati još 10 minuta dok se saft ne zgusne i grašak ne omekša..

Prijedlog za serviranje

Juneće šnicle u saftu poslužite uz kremasti pire krumpir i svježu salatu od rajčica i krastavaca. Posipajte jelo svježim nasjeckanim peršinom za dodatnu aromu i dekoraciju.

Dodatni savjeti

  • Za bogatiji okus, u saft možete dodati i malo crnog vina ili ružmarina.
  • Ako volite pikantnije, dodajte malo ljute papričice tijekom kuhanja.
  • Dugo i sporo kuhanje ključno je za mekoću mesa i puninu okusa.
  • Grašak je opcionalan, ali daje lijepu boju i dodatnu svježinu jelu.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti