Kraljevske mesne okruglice

Kraljevske mesne okruglice

Kraljevske mesne okruglice
  • Objavljeno: Utorak, 24.09.2019.
  • Broj pregleda: 4.360
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kraljevska kombinacija teletine, junetine i svinjetine!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 250 g mljevene teletine
  • 250 g mljevene svinjetine
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 jaja
  • 120 g svježe naribanog parmezana
  • 6 g svježe nasjeckanog peršina
  • sol i mljeveni crni papar po ukusu
  • 90 g smrvljenog kruha, malo odstajalog
  • 350 ml mlake vode
  • 250 ml maslinovog ulja

Priprema

  1. Pomiješajte junetinu, teletinu i svinjetinu u velikoj zdjeli. Dodajte češnjak, jaja, parmezan, peršin, sol i papar.
  2. Pomiješajte mrvice kruha u smjesu mesa. Polako dodajte vode, ali samo pola čaše za početak. Mješavina treba biti dosta vlažna, ali i dalje mora zadržati svoj ​​oblik kada ju smotate u mesnu okruglicu. Oblikujte svu smjesu u mesne okruglice.
  3. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pržite mesne okruglice u serijama.
  4. Kada mesna okruglica poprimi smeđu boju i postane lagano hrskava, izvadite ju iz tave i ocijedite na papirnatom ručniku.
  5. Ako je Vam smjesa ispadne previše vlažna, pokrijte mesne okruglice poklopcem dok se prže, tako da bolje zadrže svoj oblik.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti