Svinjski odresci u limunskoj marinadi
Svinjski odresci na roštilju ili grill tavi će ispasti neodoljivo sočni zahvaljujući marinadi od limuna.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 60 ml soka od limuna
- 30 ml maslinovo ulja
- 4 režnja češnjaka, sitno narezanog
- prstohvat soli
- prstohvat papara
- žličica origana
- svinjski odresci
Priprema svinjskih odrezaka u limunskoj marinadi
- U plastičnoj posudi s poklopcem ili vrećici s patent zatvaračem pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odreske unutra i držite u frižideru na 2 sata ili preko noći.
- Zagrijte roštilj ili grill tavu na jaku toplinu.
- Izvadite odreske iz posude/vrećice, a ostatak marinade prebacite u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, a zatim ju maknite sa strane.
- Odreske dobro premažite marinadom i pecite 5-7 minuta sa svake strane.
Poslužite uz umak za roštilj - Bourbon Whiskey
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaSvinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi30 min12345
-
Jela od mesaPikantni svinjeći odresci40 min12345
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina50 min12345
-
Jela od mesaSočna svinjetina3 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti