Svinjski kotleti u marinadi od đumbira
Svinjetina je jako dobar izvor proteina, vitamina B12 i željeza.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žlica brašna
- 2 žličice naribanog đumbira
- 1/8 žličice sušenog timijana
- 2 svinjska kotleta
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žlica smeđeg šećera
- sol
- papar
Priprema
Pomiješajte brašno, đumbir, timijan, sol i papar i dobro promiješajte. Kotlete premažite marinadom i pustite da stoje oko 20 minuta.
Zagrijte ulje u tavi i pecite kotlete oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tave i pustite da stoje sa strane.
U tavu dodajte luk, jabučni ocat i šećer. Nastavite kuhati dok smjesa ne postane gusta. Vratite kotlete u tavu i kuhajte 3 do 4 minute. Uklonite s vatre i pslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaMarinirana piletina s povrćem40 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
-
Jela od mesaSvinjetina na drugačiji način45 min12345
-
Jela od mesaPiletina u marinadi od meda, češnjaka i đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345