Svinjski kotleti u marinadi od đumbira

Svinjski kotleti u marinadi od đumbira

Svinjski kotleti u marinadi od đumbira
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Svinjetina je jako dobar izvor proteina, vitamina B12 i željeza.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žlica brašna
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1/8 žličice sušenog timijana
  • 2 svinjska kotleta
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • sol
  • papar

Priprema

Pomiješajte brašno, đumbir, timijan, sol i papar i dobro promiješajte. Kotlete premažite marinadom i pustite da stoje oko 20 minuta.

Zagrijte ulje u tavi i pecite kotlete oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tave i pustite da stoje sa strane.

U tavu dodajte luk, jabučni ocat i šećer. Nastavite kuhati dok smjesa ne postane gusta. Vratite kotlete u tavu i kuhajte 3 do 4 minute. Uklonite s vatre i pslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti