Lagana salata od piletine i avokada

Lagana salata od piletine i avokada

Lagana salata od piletine i avokada
  • Objavljeno: Srijeda, 02.05.2018.
  • Broj pregleda: 3.257
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina, avokado, slanina, senf i rajčice elementi su koji čine savršenu hladnu salatu jer je slatka, slana, hrskava i mekana!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa bez kožice
  • 2 žlice soja umaka
  • 3 dl maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 paprika (obična ili čili)
  • 3 žlice meda
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 5-6 komada slanine, prepržene i nasjeckane
  • 1 glava zelene salate
  • 10 komada cherry rajčica
  • 1 veći avokado
  • 50 g kukuruza
  • ½ crvenog luka, sitno sjeckanog
  • 1 žlica senfa

Priprema

  1. U posudu stavite komade piletine, soju, ulje, češnjak, papriku, sol i papar i ostavite da se marinira barem 30 minuta.
  2. Na tavi zagrijte ulje, dodajte marinadu, ispržite piletinu i pred kraj dodajte 2 žlice meda. Kad se piletina ohladi, nasjeckajte ju na sitne komade.
  3. U posudi izmiješajte piletinu sa salatom, rajčicama, avokadom, lukom i kukuruzom. Na vrh dodajte slaninu i sve zalijte izmiješanim senfom, medom i maslinovim uljem. Možete poslužiti toplo ili hladno.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti