Slatko kisela piletina
Slasna pečena piletina sa senfom i medom koju morate kušati!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 pilećih zabataka s kosti i kožicom (mogu se koristiti batak, krilca ili prsa)
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 2 češnja češnjaka
- 5 žličica senfa
- 3 žličice meda
- 6 žličica crvenog vinskog octa
- 6 žličica maslinovog ulja
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 230° C.
- U posudi izmiješajte senf, med, maslinovo ulje i vinski ocat te dodajte zgnječeni češnjak. Umak miješajte dok se sastojci ne spoje, potom odložite sa strane.
- Zabatke začinite s malo papra i soli, zatim dodajte umak i ostavite 15-20 minuta. Potom sve prebacite u posudu za pečenje, a zabatak okrenite tako da kožica bude okrenuta prema gore.
- Pecite 30 minuta na 230° C.
- Meso izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 5 min. Umak možete izliti u posebnu posudu i dodavati na tanjur. Poslužite s prilogom po želji.
Izvor:
www.ifoodblogger.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina s medom i češnjakom45 min12345
-
Jela od mesaLagana salata od piletine i avokada45 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa u umaku od meda i češnjaka40 min12345
-
Jela od mesaPiletina s medom i senfom1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti