Slatko kisela piletina

Slatko kisela piletina

Slatko kisela piletina
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.03.2018.
  • Broj pregleda: 1.081
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasna pečena piletina sa senfom i medom koju morate kušati!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 pilećih zabataka s kosti i kožicom (mogu se koristiti batak, krilca ili prsa)
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 žličica senfa
  • 3 žličice meda
  • 6 žličica crvenog vinskog octa
  • 6 žličica maslinovog ulja

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 230° C.
  2. U posudi izmiješajte senf, med, maslinovo ulje i vinski ocat te dodajte zgnječeni češnjak. Umak miješajte dok se sastojci ne spoje, potom odložite sa strane.
  3. Zabatke začinite s malo papra i soli, zatim dodajte umak i ostavite 15-20 minuta. Potom sve prebacite u posudu za pečenje, a zabatak okrenite tako da kožica bude okrenuta prema gore.
  4. Pecite 30 minuta na 230° C.
  5. Meso izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi 5 min. Umak možete izliti u posebnu posudu i dodavati na tanjur. Poslužite s prilogom po želji.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti