Lazanje sa piletinom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 900 g mljevenog pilećeg mesa
- 1 češanj češnjaka
- 4 mrkve
- 4 komada poriluka
- 450 pilećeg temeljca
- 2 žlice pirea od rajčice
- 125 g tjestenine bez glutena, mlijeka i jaja
Bešamel
- 60 g margarina bez mlijeka i soje
- 60 g bezglutenskog brašna
- 6 dl vode (ili rižinog mlijeka)
- muškatni oraščić
- lovorov list
- 6 zrna crnog papra
- 1 glavica luka
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte ulje na vatri, dodajte meso, te ga pržite na srednje jakoj vatri 5 minuta. Dodamo sitno usitnjen češnjak, na kocke narezano povrće i na krugove narezan poriluk te pirjamo na vatri još 5 minuta. Dodamo pileći temeljac i pire od rajčice, posolimo i popaprimo. Kada zavri na laganoj vatri, kuhamo još 30 minuta.
Za to vrijeme pripremimo bešamel umak. U loncu zakuhamo vodu (ili rižino mlijeko), lovorov list, papar, luk i muškatni oraščić. Zagrijemo do vrenja, maknemo sa štednjaka, pokrijemo te pustimo da odstoji 10 minuta. Potom procijedimo. U drugoj posudi rastopimo margarin, dodamo brašno i 1 minutu miješamo na laganoj vatri da porumeni. Maknemo sa štednjaka i ulijemo vodu. Još jednom stavimo na vatru te miješajući kuhamo dok ne zgusne. Začinimo.
Pećnicu zagrijemo na 190˚C. U lim za pečenje naizmjence slažemo meso, tijesto za lasagne i bešamel. Završavamo sa bešamelom. Potom stavimo peći u pećnicu na sat vremena dok ne zarumeni.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaKelj s piletinom i ružmarinom30 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti