Mađarski gulaš
Sočna govedina u ukusnom umaku.
Vrijeme pripreme: 2:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 800g govedine nasjeckane na kockice
- 800g nasjeckane rajčice
- 300g šampinjona
- 3 velike nasjeckane crvene paprike
- 3 žlice slatke paprike
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 2 tanko narezana luka
- 6 nasjeckanih češnjeva češnjaka
- 2 šalice goveđe juhe
- 1 šalica crnog vina
- 3 žlice maslaca
- tjestenina
- sol
- papar
Priprema
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Na maslacu popržite govedinu. Kada dobije smeđu boju, stavite ju na stranu. Na istoj tavi popržite luk. Dodajte češnjak, šampinjone i papriku. Uz miješanje pržite 1 minutu. Dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte dok rajčica ne omekša. Dodajte goveđu juhu, vino i koncentrat rajčice. Kada prokuha, dodajte sol i papar. Ulijte smjesu u posudu s govedinom, poklopite i stavite u pećnicu. Pecite u zagrijanoj pećnici 160°C 2 sata. Poslužite s tjesteninom i pospite slatkom paprikom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTjestenina s chorizo kobasicom i čilijem15 min12345
-
Jela od mesaPileći file s fettuccinima u umaku "Alfredo"30 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i tjestenine45 min12345
-
Jela od mesaFjorentinska piletina25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti