Medena guska
Ovakav recept je idealan za posebne prilike!
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- guska od 5-6 kg
- za marinadu:
- 3 velike žlice meda
- 1 čajna žličica svježe narezanog timijana
- 1 čajna žličica svježe narezanog korijandera
- 4 velike žlice blagog umaka od soje
- 3 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1 čajna žličica svježe naribanog korijena đumbira
- 1 čajna žličica mljevenog korijandera
- prstohvat mljevenog cimeta
Priprema
Isperite gusku iznutra i izvana te ju posušite s kuhinjskim papirom. Uklonite vrhove krila, vrat i iznutrice. Zavežite krila i noge guske i smjestite ju u nemetalnu posudu.
Pomiješajte sve sastojke za marinadu u velikoj posudi, a zatim prelijte preko guske. Poklopite i ostavite neka se marinira u hladnjaku preko noći, povremeno okrečući i zalijevajući.
Zagrijte pećnicu na 220 ° C.
Uklonite gusku iz marinade i posušite ju kuhinjskim papirom. Izvažite gusku, prenesite ju u lim za pečenje i pokrijte folijom. Pecite na 20 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 200 ° C i pecite 15 minuta po 450g guske.
Poslužite uz pečeni krumpir i povrće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaSvinjski but s umakom od mandarine1 h12345
-
Jela od mesaGoveđi gulaš2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti