Mediteranska tortilja s niskim udjelom kalorija
Ova niskokalorična tortilja napunjena je mekanom piletinom i umakom s udjelom limuna i zdravom dozom svježeg bilja koji će vas držati sitima dugo vremena
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 1 paket tortilja
- 40 g kuskusa
- 1 rajčica, nasjeckana
- 1 svježi krastavac, nasjeckan
- 50 g peršina
- 50 g metvice
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 dl vode
- 1 dl limunovog soka
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Na vatri zagrijte vodu dok ne proključa, dodajte kuskus i ostavite 5 min.
- U posudi izmiješajte peršin, metvicu, limunov sok, ulje, češnjak, sol i papar. Na piletinu stavite dio prethodno napravljene smjese i ispecite na tavi par minuta sa svake strane. Kad se malo ohladi, stavite na dasku i nasjeckajte na sitnije komade.
- Dio mješavine od peršina stavite u kuskus, dodajte rajčice i krastavce i dobro izmiješajte.
- Zagrijte tortilje, stavite kuskus i posložite dio piletine. Zamotajte tortilje i čačkalicom pričvrstite rubove. Prerežite napola i poslužite hladno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaMediteranska tortilja s piletinom50 min12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje od piletine i rajčice50 min12345
-
Jela od mesaMarinirana piletina s povrćem40 min12345
-
Jela od mesaPiletina sa šarenim povrćem45 min12345
-
Jela od mesaPiletina s rajčicom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti