Mesna štruca od puretine
Mesna štruca od puretine za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 1 crveni luk, narezan
- 1 zelena paprika, narezana i očišćena
- 1 režanj češnjaka, narezan
- 500 g mljevene puretine
- 50 g svježih krušnih mrvica, od bijelog kruha
- 1 jaje, razmućeno
- 12 rajčica iz ulja, ocijeđenih i narezanih
- 100 ml mlijeka
- 2 čajne žličice svježe narezanog ružmarina
- 1 čajna žličica sjemenki komorača
- ½ čajne žličice suhog origana
- sol
- crni papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk, zelenu papriku i češnjak te dinstajte na laganoj vatri na 8-10 minuta, često miješajući, taman dok povrće omekša. Uklonite s vatre i ostavite neka se ohladi.
Stavite mljevenu puretinu u veliku zdjelu. Dodajte smjesu luka i sve preostale sastojke te dobro izmiješajte.
Prebacite u lim za pečenje specijaliziran za mesnu štrucu (ako ga imate) i čvrsto sve „zapakirajte".
Pecite u pećnici na sat vremena dok ne dobijete zlatno smeđu boju.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
-
Jela od mesaPuretina s grožđicama30 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od puretine i quinoe30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti